Adviseur

Achter TAPACOM schuilt Bianca De Wolf. Een vrouw die weet wat werkt in interne en externe communicatie en strategie combineert met onderzoek, gezond verstand en buikgevoel. 

Ze weet dat woord en beeld aan elkaar gewaagd zijn in het bereiken van specifieke doelgroepen. Ze houdt van actie en reactie. En ze weet creatief om te gaan met budgetten en doelstellingen. Handig bij het managen van projecten en het organiseren van events. Bovendien is ze bekwaam om haar kennis en ervaring ook door te geven aan anderen.

Bewust communiceren
Ze adviseert (social-profit)organisaties hoe ze hun interne en/of externe communicatie kunnen professionaliseren of verbeteren. Daarbij vertrekt ze steeds van de huidige situatie. Samen met de  opdrachtgever gaat ze na waar en hoe je efficiënter en effectiever kan communiceren met de beoogde doelgroepen en wat je hiervoor nodig hebt. Een sterkte/zwakte analyse en een evaluatie van de bestaande communicatiedragers maken deel uit van het communicatieonderzoek.

Een voorbeeld: de gouden medaille voor ‘De Rode Pinguïn’.  Hoe kan je 300 medewerkers en vrijwilligers laten samenwerken aan een grondige organisatievernieuwing? Door creatief te zijn! Het Antwerpse CAW had nood aan een organisatieswitch, en vooral ook aan een samenwerking met 300 medewerkers en vrijwilligers om dit waar te maken. Hiervoor werd een interne campagne opgezet, met een mascotte om managerstaal verstaanbaar te maken bij iedereen. Daarnaast werd ingezet op een gedifferentieerde communicatiestrategie: een geprofessionaliseerd magazine geflankeerd door een organisatieblog en ‘out of the box’-acties zoals een blind date met een collega, een zomerbar en een sociaal-cultureel geïnspireerde medewerkersdag. Betrokkenheid stond bij dit alles centraal. Hiermee rijfde Bianca de gouden medaille binnen voor de beste interne campagne 2010 uitgereikt door de Belgische Vereniging voor Interne Communicatie o.l.v. Ann Segers. (www.bvic.be).

Projectmanagement
Communicatieacties en campagnes werkt ze uit van A tot Z. Al dan niet in samenwerking met andere experten.

Een voorbeeld: muilezels op de bergflank. Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden. Karavaan, een Vlaamse jeugddienst gespecialiseerd in reisbegeleiding en duurzaam toerisme, wilde een actie opzetten rond de hachelijke werkomstandigheden in het toerisme. Dankzij durf en het geloof in netwerken kreeg ze schrijver Tom Naegels en fotograaf Nick Hannes zover om samen met een handvol dragers de Kilimanjaro te beklimmen. Dit alles resulteerde in een reizende fototentoonstelling die aan haar trip door Vlaanderen begon in het Zuiderpershuis, een door het Fonds Pascal Decroos ondersteunde fotoreportage in Mo*, een mooi vormgegeven fotoboekje én veel persbelangstelling in reisbijlagen van dagbladen en tijdschriften.

Events en pers
Ze helpt social-profit organisaties hun evenementen – personeelsdag, persvoorstelling, studiedag – in goede banen te leiden. Van bij de brainstorming tot de evaluatie staat ze je bij.

Een voorbeeld: seks verkoopt beter met de juiste mensen in bed. Met een klein budget toch veel publieksaandacht genereren kan ze. Een bewijs hiervan waren de persacties van Den Vrijen Courant, het jongerenmagazine rond relaties en seks van In Petto, jeugddienst voor informatie en preventie. Een voorbeeld: in 2004 kreeg ze het voor elkaar om Stanny Crets en Peter Van den Begin, Lennon en Ono-gewijs samen in bed te krijgen tijdens een sleep-in in het Antwerpse Hiltonhotel. Ook toenmalig Minister van Jeugd Van Grembergen kwam er gezellig bij liggen. Mét de handen boven de lakens. Mediabelangstelling gegarandeerd!

Vorming
Vorming over allerlei communicatiethema’s zoals het opmaken van een communicatieplan, het uitwerken van een (interne) campagne, omgaan met de pers, communiceren met specifieke doelgroepen… kan ze ook bieden. Al dan niet in samenwerking met experten ter zake.

In het verleden verzorgde ze vormingen en trainingen voor o.a.:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s